Kan men potentiemiddelen veilig online bestellen?

Dit is een lastige kwestie. Bij potentiemiddelen moet men op het internet zeer voorzichtig zijn. Er zijn naar mijn ervaring vele dubieuze aanbieders die men op het eerste gezicht niet goed kan inschatten. Reden tot wantrouwen: aanbieders met exotische adressen (buiten de EU), aanbieders die hun producten op nogal agressieve wijze aanbieden en allerlei beloften doen over gegarandeerde werkingsmechanismen, aanbieders die niet open zijn over hun receptuur, etc. Bedrijven die synthetische potentieverhogende middelen aanbieden zonder recept zijn doorgaans ook onbetrouwbaar.

In principe moeten we op onze intuïtie vertrouwen, maar niet achter elke goed gebouwde website of webshop zit een serieuze verkoper. Voor goede synthetische middelen heeft men in Nederland een recept nodig, ook bij online bestellingen. Een vuistregel die men kan aanhouden: wordt er geen recept vereist, is de aanbieder (evenals zijn producten) niet betrouwbaar. Plaats in dat geval geen bestelling. Hoogstwaarschijnlijk maken de producten namelijk niet waar wat ze beloven en bovendien is het wettelijk niet toegestaan. Vaak krijgt men problemen met de douane.

Voor natuurlijke potentiemiddelen heeft men geen recept nodig, omdat de inhoudsstoffen natuurlijk zijn en geclassificeerd zijn als voedingsmiddel.

This entry was posted in FAQ. Bookmark the permalink.