Soorten potentiemiddelen

Tegenwoordig zijn er ontelbare potentieverhogende middelen op de markt, waarvan vele online te bestellen zijn. Enerzijds is dit handig, lekker anoniem en vaak zijn er aantrekkelijke aanbiedingen te vinden. Anderzijds is het niet goed om volledig af te gaan op informatie op internet. Sommige potentiestoornissen hebben namelijk een onderliggende ziekte of aandoening als oorzaak en het is daarom verstandig om dit door een arts te laten onderzoeken voordat er naar allerlei middelen wordt gegrepen. Helaas stapt driekwart van de mannen met potentieproblemen uit angst of schaamte niet naar de dokter.

De keuze voor een potentiemiddel hangt van de oorzaak van de stoornis af

Zoals al eerder naar voren kwam, bestaan er verschillende oorzaken van erectie- en potentiestoornissen. Er kan sprake zijn van een fysieke/lichamelijke oorzaak, een psychologische oorzaak, het gebruik van bepaalde medicatie (bijwerkingen) of een tekort aan voedingsstoffen. De diversiteit aan potentiemiddelen is even groot als de diversiteit aan oorzaken. Er is tegenwoordig steeds meer transparantie en informatie wat betreft de risico’s, wissel- en bijwerkingen van middelen. Toch blijft het lastig om zelf een inschatting te maken in hoeverre een bepaald product geschikt is. Goed om te weten: of je nu incidenteel of structureel last hebt van erectieproblemen, er is bijna altijd een passende oplossing! Het enige wat noodzakelijk is voor het vinden van die oplossing, is de juiste diagnose van het probleem. Voorkom daarmee onnodige uitgaven en frustraties. Pak het gelijk goed aan!

Welk potentieverhogend middel geniet de voorkeur: een synthetisch, plantaardig of natuurlijk middel?

Wat is nu eigenlijk een potentieverhogend middel? Het is in feite een substantie die de erectiele functie weer herstelt. Daarbij wordt er een onderscheid gemaakt tussen middelen die dit alleen voor een bepaalde tijd na inname doen en producten die de erectiele functie structureel verbeteren. Men onderscheidt tegenwoordig synthetische (chemische), plantaardige en natuurlijk geproduceerde potentiemiddelen. Daarbij zijn de synthetisch geproduceerde middelen meestal het snelst qua werking. Ze zijn doorgaans gebaseerd op een PDE-5-remmer: een enzym dat voor een bepaalde tijd een sterke erectie mogelijk maakt, doordat het een overdrachtsstof uitschakelt die dit voorheen verhinderde. Zulke sterk werkende synthetische potentiemiddelen zijn in de vorm van tabletten /capsules, bruistabletten of gearomatiseerde zuigtabletten te verkrijgen. Ze moeten vlak voor de geslachtsgemeenschap worden ingenomen. Helaas hebben deze erectiepillen meestal niet alleen een sterke werking, maar ook onaangename bijwerkingen. Vooral mannen die wegens bepaalde ziekten of aandoeningen andere medicijnen gebruiken, moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van synthetische potentieverhogende middelen. Zij zouden beter kunnen kiezen voor een plantaardig of natuurlijk alternatief. Synthetische middelen zijn in Nederland uitsluitend op recept verkrijgbaar. De op het internet aangeboden receptvrije producten zijn meestal zogeheten generische geneesmiddelen: legale, goedkopere, gekopieerde versies van het origineel. Onzeker is echter of hun dosering en samenstelling identiek zijn aan het origineel. De vraag is dan ook vaak of ze even werkzaam zijn.

Natuurlijke potentieverhogende middelen zijn in opmars

Natuurlijke potentiemiddelen bevatten natuurlijke vitale voedingsstoffen met een potentieverhogende werking. Ze worden meestal als voedingssupplement ingenomen, in de vorm van een capsule, tablet of poeder. Alleen wanneer het lichaam van voldoende en de juiste voedingsstoffen wordt voorzien, is het in staat alle functies goed uit te oefenen. Wanneer er een tekort ontstaat aan bepaalde stoffen, bijvoorbeeld door eenzijdige voeding, alcohol- of drugsgebruik, stress, ziekte of medicatie, zal het lichaam bepaalde processen vertragen of zelfs tot stilstand brengen. Dit is in bloedtests meestal niet zichtbaar, aangezien deze een beeld schetsen van de aanwezige dagvoorraad aan vitale stoffen. Voor de meest noodzakelijke dagelijkse functies zijn er net voldoende vitale stoffen aanwezig, maar de depots zijn vaak wel degelijk leeg, waardoor vele lichaamsprocessen niet meer optimaal functioneren. Vooral hormonale processen kunnen ernstig worden verstoord, onder andere door pesticiden die we via onze voeding binnenkrijgen. Om deze reden worden natuurlijke voedingssupplementen boven synthetische preparaten verkozen. Ze vullen tekorten op een structurele manier aan, zodat het lichaam op de lange termijn weer optimaal zelf kan functioneren. In eerste instantie kiezen veel mannen voor de bekende synthetische potentieverhogende middelen, omdat de werking daarvan effectief en snel is. De bijwerkingen worden voor lief genomen en het tekort aan voedingsstoffen wordt genegeerd. Toch gaat de trend in de richting van de natuurlijke potentieverhogende middelen. Niet alleen worden daarmee de vervelende bijwerkingen vermeden; op deze manier stelt men het lichaam in staat om optimaal zelfstandig te kunnen functioneren. De testosteron- en hormoonspiegel worden weer in balans gebracht, wat zich uit in meer vitaliteit en een verbeterd prestatievermogen. De werking treedt weliswaar pas na een bepaalde periode op – de tekorten moeten immers eerst worden aangevuld – maar deze is dan ook blijvend.